Quantcast

Obama als empresaris a Cuba: "EUA vol ser el seu soci"

El president estatunidenc, Barack Obama, s'ha reunit amb empresaris a l'Havana (Cuba) i els ha dit que els Estats Units "vol ser el seu soci" . El mandatari ha dit que les noves mesures entre els dos països podrien ajudar-los a obrir i expandir els seus negocis . Un dels esdeveniments més esperats tindrà lloc el dimarts, quan Obama oferirà un discurs que serà transmès en directe per la televisió estatal. Aquest mateix dia, després de reunir-se amb un grup de dissidents, assistirà a un partit de beisbol entre els Tampa Bay Rays i la selecció cubana.

"Farem canvis entre els dos països i això els ajudarà a aconseguir-ho ", ha assenyalat Obama, que s'ha referit directament a l'art cubà i als famosos " cigars " de l'illa.

En aquesta trobada amb emprenedors cubans, el mandatari nord-americà ha afalagat als cubans per aconseguir mantenir els antics cotxes coneguts com 'almendrones' funcionant després de tants anys , tal com ha informat la cadena nord-americana Univision.

en aquest context, s'ha mostrat a favor d'ajudar els cubans a "importar equip i inputs d'altres països", alhora que es permet als nord-americans adquirir productes produïts a l'illa. "Creiem en la gent cubana" , ha afegit el cap d'Estat nord-americà.

Així mateix, Obama ha anunciat que el Govern cubà permetrà a companyies nord-americanes com Cisco, Marriott i Starwood entrenar els cubans en temes de tecnologia i hospitalitat.

Després d'aquesta reunió amb empresaris, Obama ha tornat a trobar-se amb el seu homòleg cubà, Raúl Castro, al Palau de la Revolució, on s'ha celebrat un sopar de estat amb motiu de la històrica visita del mandatari nord-americà al país caribeny.

Aquest dilluns, Obama, el primer president nord-americà a aterrar a l'illa de govern comunista a 88 anys, va assegurar que les diferències entre els dos països en matèria de Drets Humans i democràcia són el principal escull per segellar l'acostament entre els altre temps rivals de la Guerra Freda.

per la seva banda, Castro es va queixar de la manipulació política del tema en una roda de premsa conjunta amb Obama , que va arribar diumenge amb la seva família a l'Havana.