Quantcast

Preguntes insòlites que fa Google en les seves entrevistes de treball

-

1
Pots tenir un currículum espectacular i habilitats provades en les matèries demandades per al lloc

Pots tenir un currículum espectacular i habilitats provades en les matèries demandades per al lloc de treball que s'ofereix. Però si no ets creatiu, estàs preparat per a les sorpreses o no demostres flexibilitat i sentit comú per afrontar unes preguntes força 'sui generis' pots estar perdut. Al pitjor no estàs preparat per al repte de l'entrevista de treball de Google . Una veritable llegenda en la selecció de personal i recursos humans. Pots ser un enginyer excepcional i gestionar les matemàtiques i el càlcul com un virtuós i, però, no aconseguir el lloc de treball somiat. La llegenda diu que cal molt més. Què passa en aquestes entrevista de treball? Per què s'ha convertit en una llegenda? Passaries l'entrevista? Al marge de qüestions tècniques, pròpies d'experts en informàtica, hi ha altres que Google et proposaria a manera d'endevinalles i preguntes trampa per veure de quines habilitats disposes. Lewis Lin, un coach especialitzat en entrevistes de treball, va compilar més d'un centenar de preguntes que el departament de personal de Google havia realitzat en nombroses proves i entrevistes personals a candidats que van optar a un lloc en la seva plantilla d'enginyers. Aquestes són les més curioses: Reduït a la mida d'una moneda Tot d'una, com en el pitjor dels somnis de Jonathan Swift ets reduït a la talla d'un veritable lil·liputenc. La teva alçada és la mateixa ara que la d'una moneda i la teva massa és reduïda proporcionalment de manera que es manté el teu densitat original. És a dir, canvien algunes coses, altres no … Però el pitjor no és això. Sense saber com ni per què algú molt més gran i poderós et llança a una màquina de fa sucs. Ara estàs dins d'una liquadora! I, per descomptat, per a completar el malson, les fulles de la màquina espremedora amenacen amb començar a girar en tan sols un minut. Tens molt poc temps parell reaccionar, però … Què faries tu?

Atrás