Quantcast

Cada habitant consumeix diàriament 220 litres d'aigua i Medi Ambient vol reduir-los a 150

Amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, aquest dimarts s'ha inaugurat una exposició a l'aire lliure sobre el recorregut de l'aigua pel Madriu a càrrec del fotògraf Miquel Mercè, que ha explicat que l'objectiu de la mostra és transmetre les diferents realitats de l'aigua amb una mirada artística, des de les aigües tranquil·les de les petites fonts dels Clots del Port, passant pel riu Perafita, el riu Madriu i, finalment el Valira d'Orient, de manera que a cada fotografia es va copsant cada cop més l'energia, el soroll i la velocitat de l'aigua. L'acte ha comptat amb la participació de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, així com els responsables de Medi Ambient, Andorra Sostenible i de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Calvó ha parlat de les activitats que es fan al llarg de l'any per conscienciar sobre un ús responsable de l'aigua, i ha indicat que l'objectiu del Govern és reduir a 150 litres el consum diari per habitant, un repte important tenint en compte que actualment es calcula que el consum es troba sobre els 220 litres per persona i dia.

D'altra banda, la ministra ha volgut reconèixer la feina que estan fent els comuns per complir el conveni de gestió de les aigües, ja que ha assegurat que «estan preveient inversions molt importants», de manera que quan a finals d'any es faci el balanç, es podrà dir que «estem ja a la recta final d'aquest conveni i que estem arribant als objectius».