Quantcast

L'opereta 'La vídua alegre' arribar per primer cop a Andorra els pròxims 4 i 5 de juny

Pel que fa al repartiment, ja finalitzat, la soprano ha confirmat que ella mateixa s’encarregarà d’interpretar el paper protagonista de Hanna, mentre que l’altre paper principal, el de Danilo, l’interpretarà el tenor de Pineda de Mar, Albert Deprius. Pel que fa als papers coprincipals, la soprano Maria Ponsantí interpretarà a Valencienne i Camille de Rosillon anirà a càrrec del tenor francès Alexandre Guerrero. Quant als papers secundaris, l’obra es completa amb el baríton Andrés Jiménez, que repeteix participació després de ‘Carmen’, el tenor català Jordi Casanova, els barítons Manuel Mas, Guillem Forné i Joan Carles Minyana.

A més, Salvador també ha confirmat que es comptarà amb la participació del Cor de Cambra de les Valls d’Andorra, així com amb la col·laboració de l’Esbart de Sant Julià, que interpretarà, tal com ha indicat la soprano, “un ball folklòric tradicional que apareix en el segon acte amb reminiscències de la música turca”. A banda de la col·laboració de l’Esbart lauredià, Salvador ha detallat que també es comptarà amb la presència de sis ballarins, ja que “hi ha molta música de vals i es creen escenes molt festives”. Malgrat no poder detallar els noms dels ballarins, Salvador ha avançat que la coreògrafa serà Vanessa Gálvez.

Respecte a la preparació de l’obra, Salvador ha precisat que “a Andorra és una mica particular per la situació geogràfica” i, per tant, ha explicat que l’assaig general no es fa fins una setmana abans de la funció, però que ja s’està treballant amb assajos parcials a Barcelona.

A més, tot i que el repartiment ja està tancat, Salvador ha detallat que encara hi ha “diferents qüestions a tractar” com ara decidir el decorat, el vestuari, l’equip de tècnics, entre altres. Precisament, la soprano ha volgut recordar que per produir ‘La vídua alegre’ es necessitarà un equip important, ja que “serà un petit format molt relatiu, es conserven tots els papers sense retalls i s’interpretà l’obra completa”. “L’únic aspecte de petit format serà l’acompanyament de piano i violí”, ha precisat.

Quant a la continuïtat de la Temporada, Salvador ha explicat que “en principi el patrocini està confirmat” i, per tant, ha assenyalat que “tot fa indicar que es durà a terme una 2a Temporada d’Òpera d’Andorra” en què es programaran, al novembre, febrer i juny, tres òperes, dues en format d’òpera i una opereta o sarsuela. A més, la soprano ha detallat que tot i que l’objectiu és “consolidar el projecte a Andorra”, des de l’associació Andorra Lírica ja s’està estudiant la possibilitat d’exportar la temporada a altres territoris de Catalunya. “És una feina afegida, però creiem que vincular el nom d’Andorra a l’òpera pot ser molt positiu”.