Quantcast

Apple llança un nou iPhone amb pantalla més petita i més barat

L'empresa tecnològica Apple ha presentat avui el nou iPhone ES , un telèfon més petit que l'última generació de iPhone 6 però igual de potent i més barat.

"És el telèfon de quatre polzades més potent del món ", ha afirmat avui durant una presentació a la seu de l'empresa a la localitat californiana de Cupertino (EUA) el vicepresident d'Apple, Greg Joswiak.

el directiu ha destacat que el dispositiu té les mateixes funcionalitats dels iPhone 6 llançats en 2014 i està equipat amb processador A9 i una càmera de 12 megapíxels però serà més barat, amb un cost de 399 $ (353 , 9 euros) per als models més senzills.

el directiu va anunciar també avui una actualització del sistema operatiu de l'iPhone i l'iPad, el IOS 9.3 , que estarà disponible a partir d'avui.

L'última generació d'iPhones, els iPhone 6, tenen pantalles de 4,7 i 5,5 polzades.

El nou telèfon, que sortirà a la venda dijous que ve a Estats Units ia 100 països al maig , és una versió renovada de l'iPhone 5 llançat en 2012 però amb les entranyes i el poder redoblat l'iPhone 6.

Apple va registrar un trimestre de beneficis rècord en la història corporativa nord-americana després del llançament dels telèfons amb pantalles més grans en 2014, però afronta ara un alentiment en les vendes, que podrien caure per primer cop aquest any des del debut de l'iPhone en 2007.

Apple va anunciar al gener que les vendes de l'iPhone, que representen al voltant de dues terceres parts dels seus ingressos, han avançat al ritme més lent de la seva història durant l'últim trimestre de 2015, amb vendes de 74.770.000 d'unitats.

L'empresa de Cupertino va llançar també avui una nova tauleta iPad Pro més lleugera i petita, de 9,7 polzades.