Quantcast

El conductor de l'autobús accidentat investigat per 13 homicidis imprudents

El conseller d'interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, ha explicat que els Mossos d'Esquadra han citat a declarar el conducte r de l'autobús accidentat a Tarragona al qual investiguen per haver comès 13 homicidis imprudents.

La policia autonòmica tracta d'esbrinar quin és el descans que va tenir en les hores anteriors al sinistre que es va produir al alba del doming o, a les sis d'aquesta matí del 20 de març .

Les primeres hipòtesis apunten que el conducte r, de 62 anys d'edat , va patir un black out, es va quedar dormit poc després que pugessin a l'autobús, procedents de València, els universitaris que havien assistit a les Falles.

Tres joves més es troben en estat crític o. S'ha conegut que dues d'aquestes persones són de nacionalitat italiana i grega.

El conseller ha afegit que l'objectiu d'aquesta investigació és conèixer si hi va haver algun tipus de negligència entorn a l'actuació del conductor ..

Els Mossos d'Esquadra volen saber si va descansar convenientment et a València en les hores prèvies a l'accident quan va estar a la capital del Túria. Ha quedat demostrat que es van respectar els temps de Descans o del tacògraf durant el viatge.

Per la seva banda, el conductor s'ha acollit al seu dret ho a no declarar davant els agents de la policia catalana.

Ara mateix es trob entra ingressat a la unitat de cures intensives de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa on se li ha detectat una contusió pulmonar .

Jané ha apel·lat a la presumpció d'innocència de l'investigat i ha advertit que és aviat per dilucidar si les causes de l'accident van ser mecàniques o humanes.

Les 13 persones mortes tenien edats comprendid des entre els 19 i els 25 anys, són totes dones, i s'estaven executant un Erasmus a diferents universitats catalanes. Set de les víctimes eren de nacionalitat italiana, dues de nacionalitat alemanya, una de nacionalitat romanesa , una altra austríaca, una altra francesa i una última procedent d i l'Uzbekistan.

Els familiars de les persones accidentades han arribat a Cataluny a per reconèixer a les seves filles i per acompanyar, en els casos més afortunats , a les que encara lluiten per les seves vides