Quantcast

El PSC assegura que l'opció independentista ja no està vigent

Els socialistes catalans subratllen que els resultats del primer Baròmetre d'Opinió Pública del 2016 deixen clar que no hi ha una majoria suficient a Catalunya a favor de la seva independència.

Des del PSC s'adverteix que quan als enquestats se'ls ofereixen altres de formulari es de encaix de Catalunya c on Españ a es decanten per fórmules d'entesa, com la un Estat federal.

Les incerteses sobre el full de ruta que, últimament i, ha fet públiques el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, han enfosquit la possibilitat que es proclami la independència en 18 mesos.

a la pregunta sobre com haurj an de ser les relacions entre Catalunya i Espanya, davant el 38,5% que es decanta per la independència, hi ha una majoria del 55,5% que va trien fórmules d'entesa amb la resta d'Espanya, ja sigui a través d'una relació com a comunitat autònoma o bé un encaix dins d'una Espanya federal .

Per al PSC, l'acord, el diàleg, i el pacte van recollint do suports davant d'una opció de ruptura que es estanc ai es refreda.

en l'estimació de vot a Catalunya en unes hipotètiques elecció és al Parlament de Catalunya i al Congrés els socialistes catalans expressen que la majoria absoluta de la suma de partits que avui donen estabilitat al Govern amb prou feines es repetiria.

El PSC detalla que "perduda l'oportunitat de les eleccions del 27 de setembre ara seria el moment de buscar noves aliances i altres fórmules ".

quant als resultats que obté el PSC en aquesta enquesta realitzada entre el 22 de febrer i el 8 de març es desprèn que "estan fortament contaminats per les negociacions sobre la investidura de Pere Sánchez c om president del Govern d'Espanya"

El PSC manté el seu espai electoral a Catalunya i "l'electorat català gira a l'esquerra en benefici d'un pacte entre les forces reformistes i progressistes".