Quantcast

Les vides trencades de l'accident d'autobús de Tarragona

L'autobús accidentat el passat dissabte a Freginals (Tarragona), molt a prop d'Amposta, ha deixat destrossats als familiars i amics de les catorze estudiants Erasmus a Barcelona i que tornaven de les Falles quan van tenir el sinistre en plena autopista a-7.

Diversos diaris italians com 'Il Corriere della Sera' i 'La Repubblica' han posat cara a diverses de les víctimes mortals en l'accident del cap de setmana, explicant les seves històries trencades que no es podran complir com a conseqüència d'un error humà, segons els indicis, del conductor de l'autobús, que es podria haver adormit. 

Una de les mortes, Valentina Gall , tenia 22 anys, era natural de Florència, estudiava Economia i Administració d'Empreses a Barcelona. La seva beca Erasmus havia començat fa un parell de mesos i en les xarxes socials encara estava penjant el seu anunci per buscar pis. Es declarava amant de la música, el cinema, l'art i la festa. A més, la jove buscava un company o companya que parlés espanyol per «millorar els seus coneixements».

Al costat d'ella viatjava Serena Saracina , amb la qual Valentina viatjava des de Barcelona i amb la que s'havia entès bé en els últims mesos. Segons 'La Repubblica', la jove, de 23 anys d'edat, estudiava Farmàcia a la Universitat de Torí. La seva família va intentar contactar amb ella però després que estigués il·localitzable durant el cap de setmana es van témer el pitjor. Les pitjors sospites es van confirmar aquest diumenge quan el seu pare reconeixia el cadàver.

En aquesta llista de joves mortes en l'accident de Tarragona també es troba Elena Maestrini, una estudiant matriculada a la Universitat de Florència i nascuda a la localitat de Gavorrano, a Grosetto, en plena Toscana.

Una altra de les catorze noies que tornaven de València i que anava a l'autobús accidentat era Francesca Bonello, natural de Gènova, i que es trobava a la Ciutat Comtal estudiant Medicina. Portava d'Erasmus uns mesos, cosa que no impedia que s'hagués fet amb l'afecte dels seus amics. «Era generosa, treballava pels pobres. Pel que sembla, la jove, de 24 anys d'edat, havia viatjat a Romania i Àfrica com a voluntària.

Elisa Valent i Elisa Scarascia també es troben en el llistat de les noies mortes dissabte passat. La primera estudiava a la Universitat de Pàdova encara que va demanar l'Erasmus al costat de diversos amics de Barcelona. La segona, en canvi, s'havia traslladat a Barcelona per estudiar Medicina a l'Hospital Clínic.

L'única víctima de nacionalitat romanesa en l'accident de Freginals és Verónica Matcovic i, estudiant de la qual es coneix molt poca informació, tal com relaten alguns mitjans italians que han donat una rellevància important al sinistre. Sí que es coneix més de Lucrezia Borghi , natural de la Toscana, trobada en estat molt greu i que va morir camí de l'hospital.

A més de les catorze mortes, a l'autocar accidentat a Freginals (Tarragona) viatjaven 61 persones de 20 nacionalitats: Hongria, Alemanya, Suècia, Noruega, Suïssa, República Txeca, Regne Unit, Itàlia, Perú, Bulgària, Polònia, Irlanda, Japó, Ucraïna, Holanda, Bèlgica , França, Turquia, Grècia, Nova Zelanda i Finlàndia, la gran majoria d'ells, ferits.