Quantcast

El sorprenent vaixell 'volador' que navega per Escòcia

Què et suscita aquesta imatge? Sí, la primera idea és que es tracta d'un MUNTATGE. Doncs no, aquest vaixell 'volador' no està manipulat amb Photoshop ni res per l'estil . Aquest sorprenent viatge aeri del vaixell va tenir lloc el passat cap de setmana a Escòcia mentre es celebrava l'Open de Golf que retransmetia per a tothom SkySports.

"A Escòcia els vaixells són així", ironitzava un espectador en les xarxes socials, descobrint a aquest vaixell sobrevolant les aigües del país . ¿Ara poden volar? Suposa un altre pas més en cas d'enfonsament? No, no és el primer que veiem 'enlairar' per sobre de l'aigua però tot té una explicació: es tracta d'un MIRATGE.

En concret, els experts asseguren que es tracta d'una il·lusió òptica que té lloc com a conseqüència de la refracció de la llum , és a dir, el canvi d'adreces que experimenta una ona durant el seu recorregut quan canvia de material. Si, així a simple vista és difícil d'entendre però és un fenomen natural que es dóna en una piscina quan veiem a algú que està submergit.

En el cas de la retransmissió de l'Open d'Escòcia de golf, segons asseguren els experts, es va produir per les condicions climatològiques canviants causa de la nova estació (hivern-primavera). Una massa càlida passa per sobre d'una freda en contacte amb l'aigua provocant una densitat desigual en l'aire. El resultat? Els vaixells voladors que semblen surar en l'atmosfera.