Quantcast

Ada Colau critica en el seu llibre l ' "arrogància" de Pablo Iglesias

Ada Colau no sembla mossegar-se la llengua l'hora de fer un retrat de Podem i el seu secretari general, Pablo Iglesias. Retreu al líder d'aquest partit que en crear la formació "actués amb tota l'arrogància" a no reconèixer com actors polítics als moviments que existien prèviament .

< p> i és que segons l'opinió de Colau, el partit d'Esglésies es va aprofitar d'un treball ja realitzat: "Podem fer una anàlisi política fred i racional, descrivint una finestra d'oportunitat. en això van encertar, ningú havia fet el pas i ells eren els primers. Hi havia un context d'oportunitat, però no ho havien generat ells, ho havia generat molta gent, com la PAH, a la qual no van saber entendre ni respectar ", lamenta.

< p> a partir d'aquest moment, les confessions de Colau van encaminades deixar clar que les coincidències amb Podem, sobretot pel que fa a la forma, no són moltes: "Hi ha un cert estil de Pablo i el nucli impulsor de Podem amb el qual no connectem. Em fan sentir més catalana que mai. és una diferència d'estil, personal i política. BCN a comú no és Podem. No ho ha estat mai [(…] Potser en l'arrogància, en la forma d'expressar-se ".

I què tal amb Iglesias en el personal? "amb Pau no parlo gairebé mai. hi ha una relació de simpatia, i amb Íñigo Errejón també. no hi ha cap problema personal. Però tampoc hi ha afinitat especial".

Colau afirma que ja ha passat pàgina d'aquest desencontre inicial, però manté la seva distància respecte a la formació d'Esglésies : "si em preguntes si em sento de Podem, et responc que no. si em preguntes , sents que formes part d'un context polític i social que ha dut a Podem? Llavors que diria que sí. ¿s'entén la diferència, no? Em sento partícip del 15-M. Aquí ens trobem, i després hem seguit "< / em>.