Quantcast

El conductor de l'autobús de Tarragona es va quedar adormit, segons els indicis

Les investigacions continuen aquest matí per determinar quines van ser les causes del fatal accident que va costar la vida a 13 universitàries erasmus que tornaven de les festes de les Falles.

Des del primer moment s'ha apuntat a un error humà com a causa del xoc frontal entre l'autobús i un turisme que circulava en sentit contrari, i el posterior bolcada de l'autobús. El conductor, que va donar negatiu en les proves de drogues i alcohol , es troba bé de salut i, després de declarar ahir a la comissaria de Tortosa (Tarragona), havia de fer-ho aquest matí davant del jutge. No obstant això, a causa de les contusions i seqüeles de l'accident, la declaració es posposa.

Amb més de 30 anys a la companyia i un expedient immaculat, va perdre el control en el km. 333 de l'AP-7 , quan es va desplaçar a la dreta i va donar sobtadament a un cop de volant a l'esquerra que el va fer creuar la mitjana. Les principals hipòtesis apunten que va poder quedar-se dormit. El tacògraf indica, però, que es van respectar les hores de descans.

La hipòtesi s'alinea amb l'avançat ahir pel conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, i pel ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que han apuntat al "factor humà ". Jordi Jané es referia també a la petjada dels pneumàtics a la carretera: " Tot ens fa pensar en una sobtada maniobra, de marxar de cop i volta cap a la dreta i, de sobte, fer un cop de volant cap a l'esquerra, que ha provocat aquest gravíssim impacte, aquest accident fatal ".

Alguns, com l'alcalde de Freginals, han apuntat també al mal estat de la via, i fins i tot ho han denunciat com punt negre.