Quantcast

Milers de persones descobreixen els productes agrícoles i artesans del país

El 3r Mercat de productes agrícoles i artesans d'Andorra ha mostrat a milers de visitants, durant tot el cap de setmana, els productes autòctons del Principat. En aquest sentit, el director d'Agricultura, Landry Riba, ha fet un balanç positiu de la mostra i ha explicat que en funció dels productes que ofereixen els productors han obtingut un retorn diferent. Així, Landry ha indicat que es podria fer un balanç «heterogeni» depenen de la temporalitat del producte. Així doncs, ha assegurat que els microcervesers, els productors de mel i licoreria estan «molt contents», i ha afegit que ha funcionat potser «menys bé» les confitures, melmelades i productes de l'horta. D'altra banda, els productors de carn tenen «més dificultats» en aquestes fires de mostra perquè no poden presentar el producte però és una «bona iniciativa» per explicar el projecte, fer comandes i contactes, ha afegit Landry Riba.

Tot i que s'esperaven al voltant de 40.000 persones, finalment no s'ha arribat a aquesta xifra, perquè segons ha indicat el director d'Agricultura, la gent d'Andorra ha aprofitat les vacances de Setmana Santa per marxar del país, i, a més ha coincidit amb Diumenge de Rams. Tot i així, el matí de dissabte va ser quan es va registrar el nombre més gran de visitants. D'altra banda, el director ha explicat que és «molt interessant» que la gent que desconeixien les produccions les descobreixin a la fira.

La pròxima edició s'organitzarà al mes de novembre, així, s'aconseguirà fer dues trobades a l'any, una a la primavera i una a la tardor. Des de l'organització d'illa Carlemany, han indicat que la intenció és continuar organitzant aquest mercat perquè dinamitza molt l'activitat del centre comercial i, a més, es dóna a conèixer el producte de la terra.