Quantcast

Salah Abdeslam rebutjarà la seva extradició a França i cooperarà amb la justícia

El presumpte cervell de l'aparell logístic dels atemptats de l'13-N a París, Salah Abdeslam , va ser posat avui sota mandat d'arrest, inculpat per assassinats terroristes i participació en activitats d'un grup terrorista, ha informat la Fiscalia federal belga.

Abdeslam està cooperant amb la justícia belga però sembla que rebutjarà la seva extradició a França , tal com informa el diari ' Liberation '.

També va ser posat sota mandat d'arrest Amine Choukri, inculpat dels mateixos càrrecs. El tercer acusat amb càrrecs i privat de llibertat avui va ser Abid Aberkan, per participar en activitats d'un grup terrorista i encobriment de delinqüents.

Per la seva banda, Djemila M., a qui s'acusa d'encobrir delinqüents, no va ser privada de llibertat, i Sihane Aberkan va ser alliberada sense càrrecs.

l'advocat de Abdeslam , Sven Mary, ha dit avui que el seu client compareixerà dimecres davant la càmera del consell de Brussel·les, ha informat l'agència Belga.

Abdeslam i les altres quatre persones van ser detingudes divendres durant un operatiu policial al districte de Brussel·les de Molenbeek i van comparèixer aquest dissabte davant d'un jutge instructor.

Segons publica avui el diari" La Dernière Heure ", gràcies a estar vigilant a Abid Aberkan, un dels detinguts en aquesta operació , la Policia va aconseguir trobar el parador del fugitiu més buscat d'Europa.

Aberkan havia assistit aquest dijous a l'enterrament a Brussel·les de Ibrahim Abdul-Salam , el germà de Salah, un dels kamikazes dels atemptats de París, i és un dels membres de la família que va acollir a Salah Abdeslam al carrer dels Quatre Vents en Molenbeek.