Quantcast

Dos morts i diversos ferits per un atemptat a Istanbul

Dues persones han mort avui en un atemptat suïcida a la carrer Istiklal, cèntric lloc d'oci i comerç de Istanbul , informa la cadena CNNTürk, si bé no hi ha encara confirmació oficial d'aquestes dades.

a més, set ferits han estat ingressats en un hospital pròxim de Istanbul , un d'ells en situació crítica, assenyala la cadena. L'explosió s'ha produït cap a les 9 h GMT davant d'un centre comercial de la carrer Istiklal .

Segons els testimonis citats per CNNTürk, els explosius que portava el terrorista van detonar mentre caminava, la qual cosa podria indicar que encara no havia arribat al lloc previst.

Nombroses ambulàncies romanen en el lloc i la policia ha evacuat tant la carrer Istiklal com l'adjacent plaça Taksim, durant la major part de la setmana lloc d'enormes aglomeracions de persones que realitzen compres o van a les nombroses cafeteries i bars de la zona .

Les hores del matí de dissabte són, però, moment de menor moviment en aquesta zona d'oci nocturn, de manera que el carrer estava encara poc transitat.

Diumenge passat 1 suïcida es va detonar en un cotxe bomba en una cèntrica zona de Ankara , matant a 37 persones, en un atemptat que ha estat reivindicat per un grupuscle radical de la guerrilla kurda.

l'últim atemptat suïcida a Istanbul va ser comès al gener contra turistes alemanys a la zona monumental de la Mesquita Blava i ha estat atribuït a un gihadista format per l'estat Islàmic (Daesh).