Quantcast

Agricultura vol començar a treballar aquest 2016 en la regulació de la producció ecològica

La producció autòctona és cada vegada més important al país i una de les normatives que caldria impulsar seria la de la producció ecològica. Tal com explica el director del Departament d'Agricultura, Landry Riba, al llarg d'aquest 2016 es pretén començar a treballar per avançar en aquest tema.

Segons exposa Riba, aquesta normativa seria un annex al segell que existeix de control i garantia, tot i que els terminis per plasmar aquesta norma «no els tenim clars» perquè estaran supeditats al procés d'acord d'associació amb la Unió Europea, ja que suposarà que s'haurà d'absorbir molta normativa i «cal avaluar-ho». D'aquesta manera, Riba recorda que a Europa hi ha una normativa marc i cada producte té el seu reglament, per la qual cosa la voluntat seria la d'intentar adaptar la normativa marc i «posposar l'adopció de reglaments en funció de la necessitat». Perquè, evidentment, desplegar-los tots pot ser una feina complexa.

Ara com ara, tal com recorda el director d'Agricultura, aquesta certificació es pot fer per via privada, ja que hi ha empreses acreditades prop de la UE per certificar en base a la normativa però els costos són molt elevats.

Alguns productors que es dediquen a aquest tipus de producció ecològica, com Can Sona, reclamen que s'impulsi aquesta certificació.