Quantcast

Moren dos espanyols entre les 62 víctimes a l'estavellar-se un avió a Rússia

Dos membres de la tripulació del avió de Flydubai que es va estavellar aquesta matinada a l'aeroport de Rostov de Don (sud de Rússia) eren espanyols, Alejandro Àlaba Creu i Xavier-Alexandre Curbelo Car. Altres 60 persones que viatjaven a l'aparell també han perdut la vida.

El Boeing 737-800 de Flydubai, que volava de Dubai Rostov del Do, es va estavellar quan intentava aterrar i ha causat la mort dels seus 62 ocupants, 55 passatgers i 7 tripulants.

Les fonts consulars han dit que demà es desplaçarà a Rostov del Do una persona de l'Ambaixada a Moscou per sumar-se al cònsol honorari en les gestions.

"Ara queda la identificació i repatriació dels cadàvers quan les autoritats russes els posin a disposició ", han assenyalat les fonts.

Abans, el cònsol general de Rússia a Dubai, Gocha Buadidze, havia informat els mitjans russos que entre els membres de la tripulació havia ciutadans estrangers.

"El capità de l'aeronau és un ciutadà de Grècia. Entre la tripulació hi ha ciutadans d'Espanya i Xipre", va dir Buadidze al canal de televisió rus "Rossia 24".

en el Boeing 737-800 viatjaven 55 passatgers -18 homes, 33 dones i 4 nens-, i 7 tripulants, que van morir a l'acte quan l'aparell va xocar violentament contra la terra al voltant de les 03.40 hores (00.40 GMT) a uns 250 metres de la pista d'aterratge, segons les autoritats aeroportuàries.

l'aparell va patir el sinistre en el seu segon intent d'aterratge a causa previsiblement a la manca de visibilitat provocada per una densa boira, la incessant pluja, l'escassa visibilitat i el fort vent regnant, que els experts van qualificar de huracanat.

Gairebé tots els passatgers del vol FZ 981 eren ciutadans russos que havien gaudit de les seves vacances a Dubai.

< p> "Era un vol turístic. Pràcticament tots els passatgers eren turistes ", va dir Irina Tiurina, portaveu de la Unió de Touroperadors de Rússia, a mitjans locals.

Les autoritats descarten un possible incendi com a causa de l'accident i el Comitè d'Instrucció va confirmar que la explosió es va produir quan el Boeing es va estavellar contra la pista d'aterratge, per la qual cosa es descarta un possible atemptat terrorista.

Amb tot, el Comitè d'Instrucció va incoar un procés penal per violació de les normes de seguretat, amb el que es barregen dues causes de l'accident: les condicions climatològiques o l'error humà.

a l'octubre passat un avió de passatgers rus amb 224 persones a bord va ser objecte d'un atemptat reivindicat per l'Estat Islàmic quan sobrevolava la península egípcia del Sinaí, el que va fer témer que l'accident d'avui fos en realitat un nou acte terrorista.

Mig centenar d'efectius dels serveis d'emergència russos es van presentar al lloc del sinistre per extingir el incendi i entre la runa van trobar algunes restes dels passatgers i tripulants de l'aparell, tot i que encara no han donat amb les caixes negres.

el governador de Rostov, regió limítrof amb el Caucas rus, va informar al president rus, Vladímir Putin, sobre l'accident i la marxa de la investigació.

l'aeroport de Rostov del Do, un dels més grans del sud de Rússia, va tancar les seves portes res més ocórrer l'accident, de manera que els avions que havien d'aterrar a les seves instal·lacions van ser desviats a la ciutat de Krasnodar.

Flydubai és una companyia de baix cost fundada el 2009 per les autoritats d'Emirats Àrabs i que cobreix la ruta entre Dubai i gairebé un centenar de ciutats asiàtiques i de l'est d'Europa, inclòs Moscou, Kíev, Sofia i Belgrad.

Tant la companyia, com la corporació Boeing, han obert la seva pròpia investigació per aclarir les causes de la catàstrofe.

El nombre de turistes russos que viatgen a l'exterior s'ha reduït en més d'un terç en els últims mesos a causa de la crisi econòmica, la devaluació del ruble i la suspensió dels vols cap als seus dos principals destinacions -Egipte i Turquia- , aquest últim per motius polítics després de l'enderrocament d'un avió de guerra rus a la frontera amb Síria.