Quantcast

La Diòcesi d'Urgell inicia una setmana d'intenses celebracions

La processó de la Seu d'Urgell compta amb deu passos, alguns, de molt llarga tradició i d'altres incorporats de manera més recent, a finals del segle XIX. És presidida per l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives i també hi participen les autoritats civils encapçalades per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla.

Des del Bisbat, també destaquen les processons de Bossòst, a la qual hi assisteixen fidels occitans, francesos i catalans; de Puigcerdà; de Sant Julià de Lòria; i d'Ordino, entre altres. A Oliana, després de la Processó del Silenci, es duu a terme la 'Passió Viva', una sèrie de nou quadres escènics en els quals es reflecteixen diversos moments de la història sagrada, des de l'entrada de Jesús a Jerusalem fins a la seva crucifixió i davallament. Aquesta escenificació, que enguany farà 19 anys que es du a terme, és realitzada pels veïns del poble, que mostren els quadres a la processó del Crist, en completa immobilització.

La celebració de la Vetlla Pasqual a la Catedral de Santa Maria, el dissabte a les 22 hores, presidida per l'arquebisbe d'Urgell, també és un moment de gran simbolisme. El diumenge a les 12 hores també presidirà l'Eucaristia de Pasqua, amb la benedicció papal. A la sortida de la missa les Caramelles de la Confraria de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell es donen cita per cantar anunciant la  Pasqua.

El grup de caramellaires infantils i juvenils de la Seu d'Urgell cantaran al claustre de la Catedral de Santa Maria d'Urgell, el dissabte al matí. L'activitat es realitza amb el suport de les AMPA de les escoles Albert Vives, La Salle, Pau Claris i l'IES Joan Brudieu. El recorregut s'inicia al Sant Hospital on els caramellaires fan una cantada per als avis de la residència i continua pel carrer Major, l'Ajuntament i la Llar d'Avis de Sant Josep abans d'arribar a la Catedral.