Quantcast

La NASA provocarà un incendi a l'espai

Amb la perspectiva que els humans puguem passar cada vegada més temps en l'espai, i davant les vicissituds a les que hàgim de fer front, la NASA té diversos programes en marxa. Un d'ells consisteix a provocar un gran incendi el pròxim 23 de març en una nau en l'espai; un experiment amb el qual s'espera comprovar el comportament del foc en aquestes condicions: mesurar la mida que poden assolir les flames, com es propaguen, o la calor que emeten.

El experiment es realitzarà sobre una nau ATK Cygnus, les que s'utilitzen per transportar els subministraments a l'Estació Espacial Internacional. Gay Ruff, enginyer al Glenn Research Center de la NASA ha declarat que és una investigació " crucial per a la seguretat de les missions actuals i futures ". Gràcies a aquest experiment la NASA espera construir millors naus espacials.

El foc, que es deslligarà quan la nau es trobi a una distància de seguretat de la Terra, hauria de durar 20 minuts. Experts de la NASA els supervisaran en temps real, comprovant fins i tot com es cremen els materials.