Quantcast

Un jutge anul·la de manera cautelar el nomenament de Lula com a ministre

Un jutge de Brasília va anul·lar avui de manera cautelar el nomenament de l'expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva com ministre de la Presidència del gabinet de la seva successora, Dilma Rousseff , han informat fonts judicials.

La decisió judicial, adoptada pel magistrat Itagiba Catta Preta Net, del Tribunal Federal de Brasília, anul·la així l'acte al que Lula va prestar jurament avui davant Rousseff fins que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre el cas.

En la seva decisió, el magistrat suggereix que Rousseff podria haver comès un delicte < / strong> i argumenta que, si Lula assumeix el càrrec de ministre, tindrà poder per fer una "intervenció indeguda i odiós" a la policia, la fiscalia i el poder judicial.

la decisió del jutge respon a una demanda dels partits de l'oposició, que van fonamentar la seva petició en les causes obertes per la justícia contra Lula, i nvestigado en diversos processos i acusat formalment dels delictes d'enriquiment il·lícit, blanqueig de diners i falsificació de documents.

en la seva resolució, el jutge també assenyala que Rousseff podria haver incorregut en un delicte de "responsabilitat" a nomenar Lula, ja que la llei impedeix al president de la República cometre actes contra "la probitat" de l'administració pública.

Els delictes de "responsabilitat " són un dels motius pels quals la Constitució permet realitzar un judici polític amb l'objectiu de destituir el cap de l'Estat.

En aquest sentit, el jutge ordena que s'informi dels fets a la Procuradoria General de l'Estat i al president de la Cambra dels Diputats, Eduardo Cunha, autoritat competent per impulsar els judicis polítics.

la Cambra de Diputats va decidir reprendre avui mateix el tràmit d'un possible judici polític a Rousseff , després de conèixer ahir dimecres unes gravacions comprometedores de converses entre la presidenta i Lula.

Els enregistraments fetes amb ordre judicial generen la sospita que de Rousseff va designar a Lula ministre per demorar el procés judicial contra l'expresident.