Quantcast

La JONC acompanyarà els finalistes del Maria Canals

Els músics de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la JONC , dirigits pel seu titular Manuel Valdivieso preparen aquests dies el repertori que interpretaran al costat dels tres finalistes del Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona, un dels més prestigiosos i amb més tradició a nivell europeu i que arriba a la seva 62 edició.

El gerent del concurs, Jordi Vivancos, ha deixat clar que aquesta serà una col·laboració a llarg termini que es vol ampliar a futures edicions del certamen.

l'objectiu és atorgar oportunitats formatives i orientades a un futur professional als joves intèrprets de Catalunya i de tot el món.

la col·laboració de la Jonc i el concurs es fonamenta en dos factors, un fort component pedagògic i la certesa que és música feta per jóvene s. Aquest 2016 és el segon any en què les dues institucions col·laboren.

El repertori en el qual han treballat els músics al llarg d'aquests dies es basa en l'orientació pedagògica .

amb aquesta experiència, la Jonc inicia un tram formatiu que el conduirà a la celebració del seu 72 trobada sota l'enunciat "la Jonc amb BandArt-Concert de Setmana Santa". La trobada s'efectuarà des d'aquest dissabte i fins al 23 de març.

En el programa figura la Simfonia número 3 Heroica de Beethoven i Pulcinella de Stravinski . La trobada de finals de mes culminarà amb dos concerts els dies 22 i 23 de març a l'Auditori de Barcelona ia l'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí .

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya, dirigida pel seu titular Manuel Valdivieso, interpretarà el concert per a piano i orquestra número ro 2 en do menor, opus 18 de Rakhmàninov.

Amb tot, aquest no és l'únic repertori en el qual la Jonc s'ha endinsat en els últims dies. També ha treballat els concerts per a piano i orquestra números 4 i 5 de Beethoven i el concert opus 54 en la menor de R.Schumann.