Quantcast

Igualada sobre la cultura als més joves

En la seva 27a edició, la Mostra d'Igualada posa l'accent en els joves, el públic de 12 a 18 anys. Són uns espectadors que, de forma recurrent, deixen d'anar al teatre de la mà dels seus pares i que no tornen a anar fins que són adults.

La Mostra té la v oluntad de apropar-los a les arts escèniques de manera que les puguin gaudir de la mateixa manera que la música, el cinema o els videojocs .

Aquest any, la Mostra ha fet créixer la franja d'edat dels joves, fins als 18 anys, amb la incorporació d'espectacles que es dirigeixen també a l'alumnat de batxillerat.

< p> Una altra novetat és que en aquesta edició se centralitzaran totes les propostes dedicades al públic jove en l'espai de l'Escorxador.

en total, 13 espectacles conformen l'itinerari juvenil i reflexiona ran sobre diverses temàtiques com l'ús de les xarxes socials, les relacions o el paper de la dona.

la Mostra també rebrà l'estrena < strong> a Catalunya d'emmalaltir 2055 de la Companyia Jove Primera Presa, una proposta que arriba de Madrid.

Els joves també podran gaudir de ragazzo de Teatre Tot Terreny, l'obra protagoniozada per Oriol Pla que ha entusiasmat a crítica i públic.

Més enllà dels espectacles de la Mostra Jove es succeeixen activitats paral·leles per als joves, concerts, debats, tallers, un esmorzar popular i servei de bar, que convertiran l'Escorxador no només en un espai d'exhibició, sinó també en un espai de trobada per a joves.

el divendres 8 d'abril l'actor català Marc Martínez explicarà la seva experiència artística de la mà del program a FlipArt de la Diputació de Barcelona.

Els joves també tindran la possibilitat de conversar amb els actors de dos espectacles .

la primera cita serà el dissabte dia 9 després de la funció d'emmalaltir 2055 de la Companyia Jove primera Presa, en què actuaran adolescents d'entre 13 i 19 anys.

També es celebrar á un col·loqui amb la companyia Dara que proposa l'espectacle Me. Les sessions seran dinamitzades pels crítics de Recomana.

Una altra de les activitat és és un taller de batucada amb la companyia Brincadeira que se celebrarà diumenge l a demà així com la segona edició del concurs de crítica teatral.