Quantcast

DocsBarcelona estrena un documental censurat a Turquia

El festival Docs Barcelona es celebrarà del 23 al 29 de maig i atraurà les últimes produccions que s'han generat en diferents països dels cinc continents en format documental. < / p>

l'any passat el Festival de Cinema de Estamb ul decidir cancel·lar la seva 34 edició després de la retirada de gran part dels films programats en protesta per la censura de "Bakur "(nord).

aquest és un documental sobre la guerrilla kurda que no és ben rebut pel Govern turc. el Ministeri de cultura d'aquest país, al·legant deficiències administratives en la inscripció de la pel·lícula, la va retirar de la competició provocant una onada de protestes a favor de la llibertat d'expressió així com una carta de suport signeu a per centenars de cineastes de tot el món.

Turquia ha silenciat el conflicte armat amb el poble kurd durant dècades. Els directors Cayan Demirel i Ertugrul Mavioglu mostren, per primera vegada , el dia a dia dels guerrillers i la quotidianitat en tres campaments diferents, situats al sud-oest de Turquia, a les muntanyes del Kurdistan nord. < / p>

A través del retrat dels cineastes , es coneixen les vides dels homes i les dones que han decidit agafar les armes i lluitar per un futur millor.

en el documental queda ben explícit quina percepció tenen de l'estat, l'autoritat i la justícia. També sobre com s'organitzen en la seva lluita i quina ha estat la seva evolució partint dels moviments d'alliberament de les dones.

Els directors descriuen com la guerrilla kurda ha sobreviscut a més de 40 anys de guerra tot i les hostilitats de la vida a la muntanya.

" Bakur "obre una finestra a una realitat que és desconeguda, buscant respostes des d'una de les parts en conflicte i aceptand o la seva posició parcial per incorporar una nova perspectiva.

DocsBarcelona ofereix la possibilitat d'acostar-se a realitats que són poc conegudes pel gran públic perquè no solen estar presents en els informatius diari s.

realitats, conflictes i identitats silenc iadas que veuen la llum tot i la prohibició de governs autoritaris.