Quantcast

Champions: L'Atlètic va esperar a l'heroica dels penals per eliminar al PSV

Pel resultat collit en el partit d'anada a Holanda, es pensava que Atlètic de Madrid demostraria la seva qualitat com a equip en el seu propi recinte, però per moments va ser superat per un plantejament ordenat del PSV que també va tenir les seves oportunitats de portar-se la victòria. Però el to general del joc, les millors oportunitats van ser matalasseres.

Era la nit propícia per a un bon partit de l'Atlètic. El Vicente Calderón sap preparar-se per les cites i es converteix en una caldera que respon davant qualsevol context. L'Atlètic de Madrid va aclaparar ofensivament al PSV però els de Cocu van ser contestones i inlocuso van crear perill en alguna contra. Excessivament verticals, van oferir un partit d'anada i tornada. I així, els protagonistes en un partit boig per moments, van ser els porters. Tant Zoet com Oblak van mostrar les seves versions més incommensurables.

I és que l'Atleti ahir no va ser l'amo dels espais, una prioritat per al tècnic argentí, ni de la possessió. Tampoc va connectar al centre del camp, apropiat per força, col·locació i precisió per la seva rival, més consistent i millor situat a cada segona jugada , ni va ser aquest bloc normalment impenetrable quan espera l'atac contrari. Tampoc va atabalar al seu contrincant en la seva àrea, excepte en el passatge final rumb al descans, ni va generar tot el cabal ofensiu que requereix un duel amb l'obligació de marcar gol; només quan va trobar entre línies al francès Antoine Griezmann, el protagonista de l'única ocasió de l'Atlètic al tota la primera part.

En el minut 14, en una passi de Juanfran Torres al desmarcatge de Koke, que, de primeres, va habilitar a Griezmann dins l'àrea. La rematada del francès, a la vora de l'àrea petita, el va repel·lir Jeroen Zoet . No va tenir més oportunitats de l'Atlètic fins al descans.

Més que un avís per a l'Atlètic, replantejat tàcticament unes quantes vegades al llarg del partit, del 4-4-2 al 4-1 -4-1, a l'4-3-3 i de tornada al 4-4-2; ressorgit a la recta final del primer temps, quan es va acostar a una versió més reconeixible enrere, a dalt, a pressió i empenta, i de millor aspecte a la represa.

Un centre del belga Yannick Carrasco, un cop de cap de l'uruguaià José María Giménez i un tret de l'argentí August Fernández, desconegut a la primera part, com tot el mig camp, com Gabi o com Sau l, lliscar aleshores una reacció de l'equip blanc- , que va moure la banqueta. Se'n va anar August, va entrar Fernando Torres.

La irrupció de l'atacant madrileny, valent i vertical, va ser un impuls ofensiu immediat per a l'Atlètic , en un moment incert, amb més que un ensurt en la seva àrea, un xut de Jurgen Locadia que entre Jan Oblak i el pal van rebutjar fora de la porteria, en un vaivé sense pronòstic, sense possibilitat d'intuir un guanyador.

Entre la tensió del 0-0 i del rellotge tot es va aturar en atac fins a una altra acció de Fernando Torres, el millor per atreviment, per regat, per potència i per intenció de l'Atlètic en tota la segona part. La seva gardela dins de l'àrea va xocar contra el pal. Hi havia pròrroga. I sense Godín, lesionat i substituït per Lucas Hernández.

Una prova més de caràcter per a l'Atlètic, visiblement desfondat, com el seu adversari, però amb la iniciativa, amb un cop de cap de Lluc, amb un xut centrat de Griezmann i amb tant cansament a les cames que va ser impossible evitar els penals. A l'setzè, el marcatge per Juanfran Torres, va guanyar l'Atlètic.