Quantcast

El PP obre expedient informatiu a Rita Barberá ia la resta d'investigats de València

El Comitè de Drets i Garanties del PP va a obrir un expedient informatiu pel cas de presumpta corrupció en el partit a València que afecta a tots els implicats , investigats o no, inclosa l'exalcaldessa de la ciutat Rita Barberá.

Així ho ha anunciat en declaracions al Congrés el vicesecretari d'Organització, Fernando Martínez-Maillo, hores després que Barberá anunciés que ha acceptat la invitació a acudir a declarar voluntàriament davant el titular del jutjat d'instrucció 18 de València, que ha imputat per suposat blanqueig de capitals el PP de la ciutat.

Martínez-Maillo ha explicat que l'expedient afecta els "fets en concret" que està investigant el jutge ia totes les persones que formen part del procediment, tant investigats com cridats a declarar, i que inclou, per tant a Rita Barberá.

el dirigent popular ha expressat en qualsevol cas la "satisfacció" del partit pel fet que Barberá hagi acceptat la invitació del jutge per declarar.

i ha assenyalat que independentment que hi hagi diferents opinions sobre les seves paraules, en el partit no hi ha diferències pel que fa a la lluita contra els comportaments indeguts i la corrupció.

la decisió d'obrir l'expedient informatiu, segons Maillo, s'ha pres aquest matí després que ahir s'obrís el secret de sumari, i en les pròximes hores es nomenarà un instructor al capdavant de la investigació que ara s'obrirà el partit amb aquest expedient.

"No prejutgem res, sinó que perseguim saber la veritat" i hi ha algunes coses del sumari judicial que "necessiten ser aclarides", ha dit el dirigent popular en anunciar aquest expedient, que el PP, ha recalcat, obre "per coherència".

ha assegurat Maillo que l'obertura de l'expedient és un procediment "normal" en el partit que en aquesta ocasió afecta no a una sinó a moltes persones, tots els implicats d'alguna manera en el procediment -ja tinguin o no la condició jurídica de investigados-, tot i que no ha demanat precisar el nombre de persones afectades.

Sí que ha confirmat que entre elles està Rita Barberá, així com assessors, regidors i exregidors.

Ha recordat, però, que el partit va expulsar de forma immediata als membres del PP que van ser detinguts en aquesta operació.

Fernando Martínez-Maillo ha assegurat que l'expedient informatiu no serà en cap cas un "instrument de dilació" i no es pretén amb ell allargar aquest procés, encara que també ha defensat actuar "amb prudència" i una vegada que es coneguin tots els fets. < / p>

Ha explicat en aquest sentit que serà quan es resolgui aquest expedient quan la direcció del partit decideixi si pren alguna decisió més que afecti els implicats.

El 'número tres' del PP ha explicat als periodistes que Barberá ja ha estat informada de l'obertura de l'expedient informatiu, igual que la resta d'implicats.

Martínez-Maillo ha assegurat a més haver-se llegit el sumari, que conté, ha admès, converses "inacceptables" que "no representen al PP ni al comportament dels seus afiliats" i que "abochornan" al partit.

en qualsevol cas ha recordat que els participants en aquestes converses telefòniques "ja no formen part del PP" i van ser expulsats al seu moment, en el que suposa una de les decisions més dures que ha de prendre un partit.

ha assenyalat a més que el partit ha actuat quan ha estat necessari i ha al·ludit a la formació de gestores al PP local valencià i en el de la Comunitat de Madrid.

Martínez-Maillo ha tret ferro al fet que hi hagi hagut opinions dispars dins de la direcció del PP sobre la compareixença de Barberà aquest matí.

ha considerat que pot haver opinions "personals" sobre si les explicacions de la senadora són suficients o no però ha insistit valorar el fet que les hagi donat i en la seva disposició a col·laborar amb la justícia.

i ha subratllat que l'important és que en el partit no hi ha "cap tipus de diferència" pel que fa a lluitar contra la corrupció i els comportaments "indeguts".