Quantcast

Alt Urgell, 14 de març 2016: BAIXEN UN 2% ELS DELICTES A LA DEMARCACIÓ DE LLEIDA

L’any passat a la regió policial de Ponent es van produir 14.289 fets delictius contra el patrimoni, és a dir, robatoris a domicilis, establiments, estafes, i d’aquests molts amb violència amb un augment del 22 per cent.

Per això es va crear un equip específic d’investigació que va desarticular 4 grups criminals organitzats amb nombroses detencions. Ara s’incrementaran les accions. Per fer-ho la proximitat amb els ciutadans es imprescindible.

Van disminuir en 64 casos els furts, danys i robatoris amb força relacionats amb els metalls passant dels 967 dels 2014, als 903 del 2015. En aquest grup, s’inclou la sostracció de cable i d’altres materials fèrrics. Així tot i que disminueixen els fets, la disminució afecta només les explotacions agrícoles i ramaderes, ja que en el cas del cable de línies elèctriques o ferroviàries ha augmentat. I es tracta de grups perfectament organitzats

Pel que fa als delictes contra les persones, segons les dades dels Mossos d’Esquadra, se’n van produir 2.789 dels quals dos van ser homicidis i assassinat i 38 agressions sexuals amb un augment de més del 40 per cent respecte l’any 2014. També van augmentar un 33 per cent els abusos sexuals passant dels 24 del 2014 als 32 del 2015. A més els Mossos van evitar tres mutilacions genitals gracies a les denúncies dels centres escolars.

Pel que da a la regió policial del Pirineu els delictes contra les persones van baixar gairebé un 14 per cent i contra el patrimoni un 9 per cent. En aquesta zona, a més no es va produir cap homicidi ni assassinat tot i que van augmentar les estafes passat de les 164 a les 254 de l’any passat.

Parlen al vídeo: Xavier Porcuna, portaveu dels Mossos d’esquadra – Josep Lluís Rossell, cap de la regió policial de Ponent