Quantcast

La Cerdanya, 14 de març 2016: PUIGCERDÀ, DINS DEL CALENDARI EUROPEU DE NATACIÓ EN FRED

L’estany de Puigcerdà ha acollit aquest cap de setmana el 1r Pyrenees Ice Swimming Festival, una competició de natació en fred pionera al sud d’Europa. Durant els dos dies, 31 nedadors, alguns vinguts de França, Anglaterra o Suècia, han intentat completar els 50 metres, els 450, els relleus de 4×50 o la reina, d’1 quilòmetre. La majoria d’ells ho han aconseguit amb èxit, tot i que alguns han necessitat assistència mèdica, ja que la temperatura de l’aigua s’ha situat al voltant dels 4 graus.

Nou homes i tres dones han finalitzat la prova d’1 quilòmetre i tots els homes que han nedat aquesta distància s’han classificat pel campionat del món del 2017, ja que ho han fet amb un temps per sota dels 24 minuts. A més, la prova ha estat homologada per la International Ice Swimming Association. Des de l’àrea d’Esports de l’ajuntament de Puigcerdà valoren molt positivament aquest primer festival, que posiciona el llac de Puigcerdà dins del calendari europeu de competicions en aigües obertes.

El guanyador de la prova d’un quilòmetre ha estat el francès Denis Colombe, amb un temps de 15 minuts i 57 segons, seguit dels catalans Eduard Miralpeix (16′ 28”) i Jaume Adell (18′ 40”). En dones, la primera classificada ha estat l’anglesa Pauline Barker (25′ 26′)’, la segona posició ha estat per la gallega Maria Dolores Paz (25′ 27”) i la tercera classificada ha estat la catalana Gemma Sabaté (25′ 40”).

La competició ha estat de caràcter solidari i el total de la recaptació s’ha destinat a l'Associació contra el Rabdomiosarcoma i a la France Choroïdérémie.

Parlen al vídeo: MAR QUERA, REGIDORA ESPORTS PUIGCERDÀ