Quantcast

La Cerdanya, 14 de març 2016: CATALUNYA HAURIA D'ACOLLIR 6.000 REFUGIATS EN DOS ANYS

El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha ofert aquest divendres una conferència sobre la crisi dels refugiats a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà. Amorós creu que els estats europeus ‘no estan donant la talla’ i ha recordat que acollir aquells que fugen del perill ‘és una obligació dels països democràtics’. Per això, ha dit, Catalunya hauria d’acollir uns 6.000 refugiats en dos anys.

A banda de les actuacions a nivell europeu, la conferència, que ha aplegat una trentena de persones, també ha donat resposta a tots els que senten la necessitat d’ajudar els refugiats de manera individual. Amorós ha explicat que aquells ciutadans que vulguin poden fer diverses accions, com ara demanar als representants polítics que portin persones a Catalunya amb un visat humanitari, sense caure en mans de les màfies. També poden col·laborar amb les entitats socials que hi treballen o, si algú vol anar més enllà i té un habitatge buit, pot inscriure’l a l’inventari de recursos que la Generalitat ha obert a la seva pàgina web.

L’acte, organitzat per Càritas Puigcerdà, forma part del cicle de conferències que recórrer tot el territori català per parlar sobre aquesta crisi humanitària que viu Europa.

Parlen al vídeo: ORIOL AMORÓS, SECRETARI IGUALTAT, MIGRACIONS I CIUTADANIA