Quantcast

Barcelona permetrà la música en directe dels locals nocturns

L'ajuntament de Barcelona ha optat per subvencionar la insonorització dels locals que decideixin comptar en el seu programa ció amb actuacions en viu i en directe.

< p> Des del mes d'abril, en tot just dues setmanes, tots els locals de Barcelona amb llicència de bar, r estaurante o cafeteria podran organitzar concerts de música amplificada.

a la capital catalana aquesta problemàtica s'havia generat feia molts anys davant la pressió veïnal i de la pròpia policia sobre els locals que tenien en la seva programació música en direct o. La trama burocràtica i mpedía que aquests espais tanquessin o, si no, que poguessin adaptar-se a les peticions del consistori.

Ara, amb el canvi de legislació, la programació n de la música en directe ja no tindrà l'exclusivitat de bars musicals, de les sales de concerts i de les discoteques. Aquesta és una adaptació a la normativa que s'havia aprovat en anteriors legislatures . Per aquest motiu es farà efectiva de forma immediata .

Per a l'equip d'Ada Colau s i treu de la clandestinitat a desenes de locals que programaven música. La intenció és garantir el DEREC ho a la cultura i fomentar la cultura de base.

El tinent d'alcalde Jaume Asens ha expressat que els propietaris que tinguin una llicència de bar, restaurant o cafeteria i fins ara programaven c on cert obscurantisme aquest tipus de concerts ara podran fer-ho emparats en la legalitat vigent.

Amb l'objectiu que no s'afecti el veïnat, la música no podrà sonar al dormitori d'un pis veí a més de 30 decibels, abans de les 11 de la nit, i de 25 a partir de les 12.

Sempre que no hi hagi veïns a l'edifici contigu al màxim permès per la llei serà de 45 decibels abans de les 11 i 40 després.

Barcelona s'equipara d 'aquesta manera ra a ciutats com New York, Londres, París, Roma o Rio de Janeir o. En totes aquestes ciutats es viu la nit amb freqüència a través dels concerts en directe que programen els bars musicals.

La flexibilització de la normativa dóna suport a la iniciativa de petits locals i, a més, col·labora també a la projecció de bandes de música que busquen crear-se un espai en l'ambient artístic de Barcelona.