Quantcast

Podem planteja que els becaris cobrin el salari mínim

Podem vol acabar amb la idea actual que la gran majoria d'empreses té dels becaris. El grup parlamentari d'esquerres ha plantejat a l'actual govern en funcions (li petició també es trasllada al nou Executiu) que es regularitzi la situació de més de 180.000 joves que pateixen diàriament "el frau generalitzat de les pràctiques i la seva laxa regulació ".

Des Podem i les seves confluències es pretén establir un límit de 500 hores anuals (mai més de sis hores diàries) i amb un salari que es prorrategi en funció de les hores treballades, tenint com a referència el SMI (Salari Mínim Interprofessional). A més es vol limitar el nombre de convenis a un per cada pla d'estudis i que el màxim del 5% de l'empresa siguin becaris.

Segon González, diputat de Podem al Congrés dels Diputats, ha assegurat que l'objectiu és canviar que les pràctiques d'empresa serveixin per poder cobrir el lloc de treballadors indefinits en períodes com les vacances .

en aquest sentit, l'Estatut dels Treballadors, explica González, queda "sense valor", cosa que provoca una fallada del sistema i al seu torn una forma de "desincentivar la contractació de les empreses de nous treballadors".