Quantcast

Jabier Muguruza presenta el seu últim disc al Barnasants

Javier Muguruza, una de les veus més rellevants del panorama musical del País Basc, arriba a Barcelona per presentar el seu últim i catorzè treball, "Tonetti analak ", un disc amb un ambient proper al jazz.

Muguruza ha reunit grans artistes d'aquest estil sota la direcció de Mikel Azpiroz.

El concert s'emmarca en el festival de la cançó d'autor Barnasant s. Un festival al qual Muguruza v uelve després d'haver estat distingit com el millor directe en l'anterior edició.

El concert se celebra aquesta nit a la sala Jamboree de la plaça Reial barcelonina i tocarà amb Mikel Azpiroz al piano, Ignacio González, al contrabaix, i David Gómez a la bateria.

el disc, tal com indica el nombr i que porta, és un tribut als germans Tonetti, Manuel i José Vila del Riu, uns pallassos popularíssims en la segona meitat del segle XX que, encara que nascuts a Santander, van estar molt lligats al País Basc .

Javier Muguruza va conèixer a aquests artistes en els anys 70 quan ell era encara un nen i gràcies a la relació del pare del cantant amb el circ. Pocs anys després, el pallasso Oliver, un dels germans Tonetti es va suïcidar. Aquesta circumstància va impactar profundament en Muguruza.

40 anys després Muguruz al que s'explica a la cançó Tonetti analak que dóna nom al disc.

la fotografia de la trobada entre Muguruza i el seu pare amb els herman us Tonetti és la imatge que il·lustra la portada d'aquest treball del cantant basc.

El disc, amb tocs de jazz, presenta nou cançons amb tempos tranquils i assossegats molt apropiats perquè Muguruza canti una vegada més histor ies tendres que permeten el retrobament amb el públic amb el més íntim d'ells mateixos.

< p> Aquest últim treball, gravat a l'Auditori del Vendrell ha estat escrit majoritàriament pel propi Muguruza però també compta amb les lletres signar ades de Lourdes Oñederra, Harkaitz Cano, Gerardo Markuleta i Iñaki Irazu.

amb "Tonetti analak" pren el relleu de "Beste Hogei" el seu últim disc d'estudi amb el qual va celebrar els vint anys de música en solitari.

a més , l'any passeu o Muguruza també va publicar Barnasants 2015 un disc on recollia el concert que va oferir al festival que li dóna títol a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat, en companyia de Feliu Ventura, Meritxell Gené i Mariona Casti ment. El concert s'inicia a la sala Jamboree a les 20 hores.