Quantcast

Esther Barbé assegura que les especificitats 'formen part de l'ADN de la Unió Europea'

Pel que fa a les negociacions que actualment manté Andorra amb la Unió Europea per a l’Acord d’Associació, Barbé ha explicat que generalment els acords d’associació comporten la demanda per part de la Unió Europea que aquests països s’associïn en matèria de política exterior i seguretat comuna i, per tant, ha precisat que “segurament” la Unió Europea plantejarà a Andorra la necessitat que convergeixi amb àmbits com per exemple les organitzacions multilaterals. Així, Barbé ha comentat que molt probablement aquesta situació suposaria per a Andorra “un nivell de participació en l’àmbit internacional superior al que té en aquests moments”.

Quant a la situació actual de la Unió Europea, la catedràtica de relacions internacionals ha assegurat des del punt de vista de la gran política, “estem travessant un moment extremadament difícil” i ha afegit que és un dels primers moments en què s’està començant a parlar de com entrar en processos de desintegració, “alguns estats membres s’aturaran en algunes qüestions, uns poquets aniran cap endavant i altres ho faran cap enrere”.

L’acte ha comptat amb la presència del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya i de l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manuel Montobbio.