Quantcast

Per a què serveixen les tecles des de la F1 fins la F12 en un ordinador?

Les functions keys del teclat tenen la seva utilitat, tot i que no tothom sap molt bé per a què serveix cadascuna. A continuació, et desvetllem el misteri.

F1 Si prems F-1, obriràs una finestra d'ajuda de l'aplicació que estiguem utilitzant en aquest moment. Si estem, per exemple, a Google. La pantalla que es visualitzarà és la següent:

F2 Només té sentit usar-la quan tenim seleccionat un arxiu de text o carpeta de word, ja que ens dóna l'opció de canviar el seu nom directament. Si no està seleccionat, no passa absolutament res.

F3 Serveix per obrir el menú de cerca dels diferents programes.

F4 polsada al mateix temps que la tecla ALT 'serveix per tancar una pàgina o aplicació.

F5 Potser és la més coneguda per tots. Permet refrescar una pantalla per actualitzar amb els últims canvis.

F6 Combinada amb la tecla de majúscules (just la que està damunt de Control) t'envia directament al lloc on s'allotja la URL de la pàgina oberta en aquest moment.

F7 És una altra de les funcions més útils. Et obre directament una finestreta que et permet fer una revisió ortogràfica de l'arxiu que estiguis editant.

< p> F8 d'una banda, serveix per a seleccionar un text de Word i, de l'altra, si es manté premuda mentre encenem l'ordinador permet que aquest s'obri a manera de prova de fallades.

F9 Perquè és l'única tecla que no té cap funcionalitat en Windows.

F10 Tampoc és excessivament útil, encara que permet accedir a la barra de navegació de gairebé tots els programes.

F11 Maximitza la finestra del navegador. Aquesta és la típica tecla que toques sense voler i et posa nerviós perquè t'ha canviat la manera de veure la pantalla. Que no s'estengui el pànic. Si tornes a prémer, torna al seu estat normal.

F12 Si prems aquesta tecla t'obrirà el document HTML just en una finestra del costat. Millor torna a tancar perquè, llevat que controls de programació, això no et portarà més que a embolicar-marró.