Quantcast

Nou productors exposaran els seus productes agrícoles i artesans a illa Carlemany

Des del divendres 18 de març fins al diumenge dia 20 a la planta baixa del centre comercial illa Carlemany s’exposarà un Mercat de productes agrícoles i artesans d’Andorra. En total hi participaran nou productors, un més respecte a les dues primeres edicions. La marca de productes agrícoles i artesans d’Andorra està formada per divuit productors i, per tant, hi seran presents la meitat. Els visitants podran trobar mels, cerveses, aliments de l’hort, confitures, licors de Ratassia i salses entre d’altres productes. El director del Departament d’Agricultura del Govern, Landry Riba, ha explicat que ara just fa un any es va organitzar la primera edició i al novembre va tenir lloc la segona. Riba ha afegit que s'ha establert repetir el format, continuar amb la mateixa dinàmica i organitzar una mostra a la primavera i una a la tardor.

Quan es va començar a organitzar el mercat, fa un parell de mesos, Riba ha explicat que tenien el “neguit” que les produccions agrícoles no estiguessin a punt, però la resposta ha estat “molt bona” i aquestes trobades per part dels productors «són una cita que esperen”.

Com a novetat per a aquesta tercera edició, s’ha organitzat un concurs perquè tothom qui vulgui pugui presentar un eslògan al voltant dels productes d’origen agrícola i artesà i el guanyador serà obsequiat amb una mostra d’aquests productes. A més, s’ha ampliat la franja horària d’obertura i no s’aturarà l’activitat al migdia.

De la seva banda, el gerent d’illa Carlemany, Pablo Vivancos, ha anunciat que esperen rebre entre 40.000 i 50.000 visitants, ja que és l’inici de Setmana Santa i per això s’ha organitzat la mostra un cap de setmana “fort”, ha afegit Vivancos.

Els objectius d’aquesta mostra són diversos, d’una banda, Riba ha explicat que volen que els visitants de fora d’Andorra coneguin el producte autòcton però també donar-lo a conèixer entre la gent que viu a Andorra.