Quantcast

Barcelona impulsa l'Economia de col·laboració

Barcelona ha celebrat les jornades "Economies de col·laboració Procom ú, polítiques, tecnologia i ciutat per a les persones" que han aplegat més de 400 persones expertes en aquest sector, a més d'investigadors, emprenedors i cooperativistes .

l'objectiu de la trobada ha estat obrir un debat i sobre el model procomú en l'Economia col·laborativa, treballar conjuntament en la definició i el disseny de les polítiques públiques en aquest àmbit i elaborar un manifest que reculli propostes per al Program a d'Actuació Municipal així com recomanacions que es puguin traslladar a la Comissió Europea.

el model procomú s i basa a la producció col·laborativa de recursos i de serveis, articulada a partir de plataformes digitals, en comunitats de persones contribuidoras que s'autogovernen i en la propietat compartida d'un recurs comú i que sigui accesib us com un bé públic.

Aquest és nou paradigma que es diferencia d'altres plataformes com Uber, Wallapop o altres. < / p>

Els casos clàssics de producció procomú són el programa lliure i Viquipèdia. Ara mateix, s'està expandint en àrees amb un fort component de coneixement , de producció material amb maquinària, allotjaments i divises.

Les jornades han servit per definir els principis del model o d'economia de col·laboració procomú a partir de casos d'èxit en altres ciutats i de manera participativa amb el conjunt del sector.

la trobada s'ha celebrat dins el projecte europeu P2P v alue que a nivell local es dinamitza a través dels grups d'innovació i recerca Dimmons, institut interdisciplinari d'Internet de la Universitat Oberta de Catalunya i l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona.