Quantcast

Roca Editorial publica "Barça inèdit" 800 històries del FCBarcelona

Els periodistes Frederic Porta i Manel Tomás han elaborat "Barça inèdit ", un llibre en el qual es narren algunes de les històries que han ocorregut en els 116 anys d'història del FCBarcelona.

Els escriptors han optat per la tècnica gaudiniana del trencadís i han sintetitzat en 800 fragments tot el que va representar a l'entitat esportiva catalana.

Des dels partits de la Societat Foot-ball Barcelona, ??que acabaven amb els jugadors dels dos equips bevent whisky Bonanova , fins l'anècdota del nen que li va preguntar o Piqué qui era recordant-li la seva condició terrenal.

Tomàs i Porta han teixit un formidable rel lligo sobre perles que han esdevingut en la història blaugrana. Un club que nació amb el sistema de la restauració, que va travessar la nit negra de dues dictadures, la llum efímera de la Repúblic ai l'arribada de la transició cap a la democràcia.

la història del FCBarcelon a s'inicia el 29 de novembre del 1.899 quan sis catalans, dos anglesos i tres suïssos i un alemany van fundar la Institució n amb la província en estat de guerra.

La idea i el va impulsar inicial va sorgir d'Hans Gamper . El fet que el suís encara no tingués els 23 anys, edat que en l'època s'estipulava com a major d'edat li va fer acceptar que fos el seu paisà Walter Wild el primer president del club.

Partint d'aquest moment fundacional, els autors del "Barça inèdit" enllacen en el seu llibre detalls simbòlics com la primera vegada en què es va emprar el apócop i del Barça el 1922 a la revista Xut!.

També, els resums dels partits mítics, Especialment i contra el Reial Madrid i el RCDEspaño l, la descripció de la qualitat dels jugadors, entrenadors i presidents significatius, o les anècdotes que evidencien la espectacu lar evolució del futbol en els últims anys.

Fins que l'esport i el club no es consoliden en els primer s anys vint del segle passat es succeeixen anècdotes sorprenents com la d'un porter de l'Espanyol que esperava en una cadira els afalacs dels components de l'equip rival. la cadira estava col·locada sota els pals de la seva porteria.