Quantcast

El TSJC enviarà al Suprem tota la causa de l'9N, inclosa la investigació a Mas

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instrueix la causa de l'9N ha acordat remetre al Tribunal Suprem tot el cas, a l'entendre que els fets atribuïts a l'exconseller de Presidència Francesc Homs no es poden desvincular de les comeses per l'expresident català Artur Mas.

Segons ha informat el TSJC, el magistrat Joan Manuel abril enviarà en els pròxims dies al Suprem l'exposició raonada amb els indicis que creu que poden incriminar Homs , actualment diputat de Dil al Congrés, en l'organització de la consulta sobiranista del 9N de 2014, després que així ho sol·licités la Fiscalia.

el magistrat, a diferència del que manté la Fiscalia, entén que aquesta part de la investigació que afecta Homs no pot separar-se de la que s'està instruint al TSJC contra l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleras Joana Ortega i Irene Rigau, per la qual que enviarà al Suprem la causa completa perquè prossegueixi la seva tramitació.

Si el Tribunal Suprem aprecia prou indicis per investigar a Homs, ha de comunicar al magistrat del TSJC que assumeix la causa de l'9N, amb tota probabilitat incloses les diligències relatives a la resta d'imputats , tal com li proposa el jutge de l'alt tribunal català.

Homs va comparèixer voluntàriament dilluns passat davant el TSJC, després que la Fiscalia demanés al jutge que remetés al Suprem un informe amb els indicis que incriminen l'exconseller de Presidència en la gestió de la consulta del 9N un cop havia estat suspesa pel Tribunal Constitucional (TC).

Concretament, la Fiscalia basa els seus indicis en una carta que consta en el sumari, en què Homs indicava a una empresa contractada per gestionar el 9N que seguís endavant amb els preparatius perquè no estaven afectats per la suspensió del TC, invocant uns informes jurídics que el ministeri públic creu que no hi ha perquè la Generalitat no els ha aportat.

l'actual diputat al Congrés, que es va negar a respondre a les preguntes de la Fiscalia i va evitar entrar en detalls sobre el suposat aval de els serveis jurídics, va pronunciar davant del magistrat un discurs eminentment polític, en el qual es va proclamar víctima d'una querella orquestrada pel Govern, al seu judici per la seva "mal perdre" electoral.

Homs va comparèixer al TSJC assistit per un advocat, encara que sense la condició formal de investigat, perquè en ser diputat al Congrés només pot ser-ho davant el Tribunal Suprem, òrgan davant del qual en els pròxims dies el magistrat Joan Manuel abril remetrà una exposició raonada perquè assumeixi la instrucció de tota la causa , segons l'alt tribunal català.

Davant del jutge, l'exconseller va reivindicar que la seva vinculació amb la consulta de l'9N sempre va ser pública i notòria i va desafiar a la Fiscalia advertint que com més altes siguin les penes que es demanin, més gran serà la vitoria del sobiranisme.