Quantcast

#ElMilagroDeConciliar: "No es queda embarassada només la dona. És la parella"

A Espanya, tenir fills és una petita (o gran) heroïcitat. Especialment per les traves a la conciliació entre una vida laboral cada vegada més inestable i una vida familiar molt difícil de gestionar.

Jordi Évole va fer ahir un repàs a aquest problema en un capítol de 'Salvados' anomenat 'El Miracle de Conciliar', en què comparava les dificultats a Espanya amb les facilitats que es posen a Suècia, a on es va desplaçar per hbalr amb David, un pare espanyol que viu allí.En Suècia els pares gaudeixen d'un permís de 16 setmanes i hi guarderies públiques per a tots, amb condicions aquí considerades idíl·liques: un cuidador cada cinc nens, sofàs, música …

" Si el nen té febre et diuen perquè ho vinguis a buscar, ho dius a la feina, que no pots anar. Hi ha una cultura de 'tenir cura dels nens' que ja té fins un verb, un neologisme d'aquesta paraula, i quan ho fas no et paga el teu treball sinó l'Estat ".

" Molta gent no demana més salari, sinó que a partir d' cert salari demana més flexibilitat. En els treballs no controlen les hores, sinó el compliment dels objectius. A Barcelona, ??l'hora de sortida era quan sortia el cap més 15 minuts ", comparava amb Évole.

El presentador parlava també amb una responsable de personal que li especificava que mai li preguntaria a una dona si pensava quedar-se embarassada perquè alguna cosa així seria il·legal. Afegia, a més, que " no es queda embarassada només a dona. És la parella. La responsabilitat hauria de ser compartida per home i dona" .

El programa va tenir molt ressò en xarxes socials, on encara es comenta aquest matí:

Dir que una dona embarassada és un problema, aquí està el resum de la mentalitat en aquest país #ElMilagroDeConciliar

— Principesa Preslav (@PsaDePreslav) 13 març 2016

Si aquí dius al teu cap que no vas a treballar perquè el teu fill està malalt, et mana a l'atur perquè ho tinguis cura millor. #ElMilagroDeConciliar

— Anacleto Panceto (@Xuxipc) 13 març 2016

Tant de bo pugui i sàpiga inculcar als meus fills aquests valors, ja que si he d'esperar ajuda del sistema, anem apanyats. #ElMilagroDeConciliar

— jomaduve (@chemojomaduve) 14 març 2016

Deixar que els avis criïn els néts no és conciliar, és renunciar #ElMilagroDeConciliar

— Rose Barcelona (@natrosello) 14 març 2016

Espanya, esclavitzar avis, bien.cuidar dels teus fills, malament. Així ens va
#ElMilagroDeConciliar

— Herbi (@herbi_herbelt) 14 març 2016