Quantcast

La XV Jornada de les Ciències se centrarà en l'evolució i l'origen de la vida

El doctor en ciències químiques, especialitzat en bioquímica i biologia molecular, Carlos Briones, oferirà, en el marx de la XV Jornada de les Ciències, una conferència sobre l'origen de la vida. Amb el títol «Atzar, necessitat i temps en l'origen de la vida», Briones parlarà sobre els dubtes al voltant de l'estudi de l'origen i l'evolució de la vida, que és un camp molt actiu de la investigació interdisciplinària. Algunes de les qüestions que plantejarà Briones seran: Què és la vida' On són els límits entre el que no és viu i el que és viu' Quant temps va necessitar el pas de la química a la biologia' La vida es va iniciar en una sola vegada o va poder tenir diversos orígens'

En la conferència s'analitzarà el paper que actualment s'atribueix al temps, als esdeveniments casuals i als processos deterministes en l'origen de la vida. Es farà una reflexió sobre un fet molt suggeridor: com menys importància hagi tingut l'atzar en l'emergència de la vida, més probable és que existeixin éssers vius fora del nostre planeta. L'acte, organitzat per l'Àrea de Convenis i Relacions Internacionals del Departament de Sistemes Educatius i Serveis Escolars del Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, tindrà lloc a la sala d'actes del Comú d'Escaldes Engordany a les 19.30 hores.''

L'altra conferència, adreçada als alumnes i professors dels centres escolars del país, tindrà lloc al Centre de Formació Professional a les 9 hores del mateix dia 16 de març. En aquest cas, el títol serà «La vida: una carrerra entre el temps i l'atzar».