Quantcast

El Consell General s'omple per escoltar el concert del Dia de la Constitució ofert per l'ONCA

L'ONCA ha ofert aquest dilluns al migdia el tradicional concert amb motiu del Dia de la Constitució. Sota el títol 'Miniatures romàntiques per a cordes' han iniciat el repertori amb la 'Simfonia per a cordes en la bemoll major' de Hans Rott i han continuat amb 'Melangia' d'Enric Morera, dues peces que s'incorporaven per primera vegada al repertori de l'ONCA. Tot seguit han interpretat 'Serenata per a cordes en do major, op. 48' de Txaikovski, una peça que tal com ha recordat el concertino director, Gerard Claret, havien interpretat als inicis i que ara recuperen ja que es tracta d'una de les «grans peces del repertori de cordes». El vestíbul del Consell General s'ha omplert de públic.

Claret, ha destacat el fet d'oferir aquest concert el Dia de la Constitució, ja que es tracta d'un «dia molt especial» i ha qualificat com «un gust» poder tocar al Consell General. Quant al repertori,  ha posat en relleu que reuneix «dos compositors amb vides molt complicades» per motius diferents, ja que Txaikovski, tot i tenir una trajectòria vital complexa, va gaudir en vida del reconeixement, mentre que Rott, tal com ha afegit Claret, va tenir un destí molt tràgic i va morir amb 26 anys. «Va ser un visionari», ha afegit Claret, i no va saber «suportar la pressió de la incomprensió».

Aquest concert es repetirà el dijous 17 de març, a les 20 hores, al Petit Palau del Palau de la Música Catalana, amb motiu del XII Cicle ONCA al Palau. D'aquesta manera, tal com ha destacat Claret, els agrada fer sempre aquesta presentació a Andorra.