Quantcast

Un cotxe-bomba al centre d'Ankara causa, almenys, 28 morts

Una forta explosió s'ha produït a les 16.35 GMT a la cèntrica plaça de Kizilay, prop d'una comissaria i d'una parada d'autobús a la capital turca. A que sembla, l'origen de la deflagració era un cotxe bomba fortament carregat amb explosius. Un reporter del diari opositor Birgün, les oficines estan a pocs metres del lloc dels fets, va explicar que desenes de persones podrien haver mort a causa de l'explosió .

I l atemptat s'ha produït en una cap de carrer d'una de les avingudes més importants d'Ankara, molt a prop també del Parlament turc i de la oficina del primer ministre, ia l'hora en què la majoria d'empleats acaben el seu horari laboral.

Per la seva banda, l'agència de notícies privada Dogan va indicar que h i havia almenys cinc morts encara que va afegir que és probable que el nombre de morts augmenti.

Segons CNNTürk, tots els ferits han estat portats a clíniques properes mentre que els cossos sense vida segueixen al lloc de l'explosió, tot i que no ha pogut precisar el nombre.

Mentrestant, el Consell Audiovisual de Turquia (RTÜK) v Eto avui l'emissió d'imatges del lloc de l'atemptat, al·legant que estava prohibit "mostrar cossos sense vida".

Tant el president de la República, Recep Tayyip Erdogan, com el primer ministre, Ahmet Davutoglu, han cancel·lat els seus viatges previstos per a aquest dijous i s'han reunit d'emergència per avaluar la situació. " De moment no tenim indicis de qui ha estat el culpable d'aquest atac terrorista, però tractarem de resoldre aquest tema el més aviat possible" , ha afirmat el viceprimer ministre i portaveu de l'Executiu, Numan Kurtulmus.

l'analista i exmilitar Metin Gürcan ha explicat a la cadena CNN-Türk que l us vehicles atacats són utilitzats també pel personal civil que treballa a les instal·lacions militars de la zona , que inclouen l'Estat Major de les Forces Armades, situat a 300 metres del lloc de l'explosió.