Quantcast

La major robatori d'art en dècades! Desapareixen cinc obres de Bacon en ple centre de Madrid

Madrid ha estat l'escenari del major robatori d'art contemporani ocorregut a Espanya en les últimes dècades. Tal com explica el diari El País, cinc quadres de Francis Bacon, el genial pintor irlandès mort el 1992 a la capital espanyola, valorats en 30 milions d'euros, segons algunes estimacions, han estat sostrets d'un domicili particular. Aquest habitatge és propietat d'un amic de l'artista que és, a més, un dels seus hereus.

El robatori va tenir lloc el passat mes de juny, el propietari va presentar una denúncia i un jutjat de Madrid investiga els fet amb el major sigil. No ha transcendit fins ara perquè el mutisme dels investigadors i del propietari són totals .

Les obres són propietat de JC B, de 59 anys, un amic del pintor que les va rebre en herència i és aficionat a l'art. Agents de la Brigada de Patrimoni Històric de la Policia, dependent de la Comissaria General de Policia Judicial, busquen els quadres dins i fora d'Espanya sense que fins al moment hagin obtingut resultats. Creuen que les obres encara no han sortit del país.

pel que sembla, els lladres van aprofitar l'absència per unes hores al seu domicili del propietari de l'obra, un edifici exclusiu situat molt a prop de la Plaça de l'Encarnació, a escassos metres del Senat , una zona molt vigilada i poc transitat. Ningú no va escoltar res i no hi ha enregistraments de seguretat.

El pis disposa d'alarma i estava connectada, però l < strong> us autors del robatori van aconseguir anul·lar-la i la central de seguretat no va rebre l'avís pel que van poder passejar-se pels salons de l'habitatge i emportar-se els 5 quadres de Francis Bacon, així com altres objectes de valor. Va ser un cop de desvalisats professionals.