Quantcast

Venjança: Es fa passar per la seva parella per fer-li perdre la pensió d'invalidesa

L'acusat ho nega. I està per veure el resultat del judici que sorprèn a tothom per la fredor de l'operatiu de venjança si és que els fets acaben per provar davant del jutge. L'escenari està llest: El fiscal demana per a ell cinc anys de presó; i el seu ex, tres

Tal com explica el diari La Vanguardia, Jaume i Antonio compartien la vida i la casa. Antoni, jardiner de professió, tenia reconeguda una incapacitat permanent des del 16 novembre 2011, a causa de greus problemes pulmonars. El gener del 2012, la parella es va trencar, segons el relat que consta en la causa judicial. Jaume el va encaixar molt malament, fins al punt que va dir al seu ex que li faria perdre la pensió, cosa que va ocórrer i que va motivar la denúncia presentada per l'advocat del perjudicat, Carlos Carretero.

Segons resa l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el 6 de setembre del 2013, Jaume es va presentar a les oficines l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) amb la còpia del DNI d'Antonio, i va emplenar de la seva pròpia mà l'imprès en el qual sol·licitava la revisió del seu invalidesa, per que la seva salut havia millorat sensiblement . Per completar el circuit, sol·licitava una nova revisió mèdica que avalés el seu retorn al món laboral.

Per tal de rebre la citació a aquest tràmit, es llegeix en la causa, Jaume va donar la seva adreça en lloc de la de Antoni, i així, el 7 de novembre del 2013, va acudir a l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i sanitàries fent-se passar per la seva exparella. el resultat és que els pulmons funcionaven bé, per la qual cosa el metge va dictaminar que podia "treballar en la seva activitat habitual" . I el 30 de novembre, l'INSS va emetre una resolució: Antonio no estava " en l'actualitat afecte a cap grau d'incapacitat permanent, i ha de deixar de percebre pensió" .

I així va ser. Des de desembre, Antonio, el perjudicat va reclamar a totes les instàncies el que el va portar fins a la seva ex ja denunciar davant els Mossos i els jutjats. Aquest va negar tota participació en aquesta història, però la prova de càrrec és una perícia cal·ligràfica, que assenyala que les firmes en els expedients de remoció de la baixa són de Jaume i no d'Antonio.

L'assumpte ja està pendent de judici a Barcelona. I la venjança, gairebé segur, no farà feliç a ningú. Mal d'amors …