Quantcast

Sánchez fica pressa a Podem: "Estem condemnats a entendre'ns"

Pedro Sánchez es manté a l'expectativa: "Jo estic esperant al senyor Iglesias" , diu ara. Però no pot esperar molt. El seu temps està a punt de passar. La data límit del 2 de maig, en la qual si Esglésies no dóna el seu braç a tòrcer, i si cap altre aspirant aconsegueix la seva investidura, les Corts es dissoldran i es convocaran les eleccions per al 26 de juny.

A la direcció del PSOE lamenten que, en aquest cas, s'hauran perdut quatre mesos i tampoc servirà per desencallar la endimoniada situació actual, ja que creuen que uns nous comicis donaran un escenari molt similar al que va dibuixar el 20-D, escó amunt o avall .

Consideren per tant que Sánchez i Iglesias tornarien a estar condemnats a entendre per intentar formar un govern alternatiu al del PP. Perquè si no, el més probable és que hagués de tornar a repetir les eleccions generals 'per tercera vegada! en a penes un any.

Segons el diari La Vanguardia, en la direcció del PSOE confien en última instància en què durant aquests dos mesos la pressió acabi per fer-li canviar d'actitud a Pablo Iglesias i acceptar, o facilitar a l' menys, un govern de Pedro Sánchez que també necessita del concurs del líder de Ciutadans, Albert Rivera, perquè després la legislatura no fos fallida i comptés amb una majoria sòlida per afrontar les grans reformes previstes.

és veritat que les formes no an ajudat i que es va obrir una bretxa difícil. El líder de Podem, a més, va tocar la fibra sensible als socialistes, amb la seva apel·lació al "passat tacat de calç viva" de Felipe González. "Estic disposat a passar pàgina, no vaig a entrar en cap tipus de provocació ni d'insult ", diu ara Sánchez.

A la direcció del PSOE asseguren veure ia grans diferències en la direcció de Podem. Amb Errejón, asseguren, el diàleg i la interlocució és molt més fluid, i no només perquè sigui el portaveu parlamentari. La seva posició, pensen, és "més flexible" i tendent a l'acord.