Quantcast

De vergonya! Guardacostes turcs agredeixen refugiats per evitar que arribin a terra

Són moltes setmanes de queixes, denúncies i desmentits de les autoritats otomanes calgui les proves s'han fet irrefutables. ¿Com ha passat? La prova que no mentien ha vingut i n forma de vídeo gravat per un refugiat des de l'interior de la seva embarcació.

En ell s'aprecia com dos agents colpegen amb pals als sol·licitants d'asil al mig del mar. A la barca hi viatjaven nens, dones i homes adults.

El 85% dels ofegaments de l'Egeu es produeix en aigües turques, precisament en el lloc on s'ha gravat aquesta agressió.
A més, en la costa turca, els traficants de persones solen agredir els refugiats, robant-los tot el que poden i separant a homes i dones de la mateixa família en embarcacions diferents per trencar la seva resistència. Tant és així que l a OTAN ha estat desplegada al Egeu davant la passivitat dels turcs a l'hora de perseguir les màfies, segons informa Telecinco.

Aquesta mateixa setmana Brussel·les ha arribat amb Ankara a un acord per frenar el flux de refugiats cap a Europa. El compromís arriba als 6.000 milions d'euros perquè siguin els turcs els que gestionin tot el flux migratori , en una externalització de serveis que ha estat denunciada per nombrosos organismes internacionals.