Quantcast

Les mèdiques que van salvar la vida a un nadó gràcies al WhatsApp

Els seus pares i la seva germana, naturals d'Argentina i residents a la ciutat de Comodoro de Rivadavia, es trobaven amb ella de vacances a Punta Cana, Santo Domingo, i t UVO de ser hospitalitzada res més arriba r. No obstant això, el diagnòstic no va ser encertat, ja que desconeixien que el que en realitat patia era 'síndrome urèmica hemolítica'.

La família Román, Tamara Rial, el seu marit i les seves dues filles, tan sols començaven a gaudir de les vacances quan tot es va torçar. El seu nadó, la petita Federica, d'un any i deu mesos d'edat, va començar a mostrar símptomes de diarrea a l'avió . Només aterrar i arribar a l'hotel, havent empitjorat la seva condició, van sol·licitar assistència i aviat van recalar en una clínica de la localitat de la Romana, al sud de la República Dominicana.

Allà, van inspeccionar a la nena i el van sotmetre a diverses proves que van derivar en un diagnòstic que assenyalava que d ebía tenir amebes a l'intestí , microorganismes que s'allotgen com a paràsits i acaben per provocar úlceres i altres afeccions i trastorns estomacals, com la diarrea greu amb presència de moc i / o sang en la femta, tal com explica el diari argentí la Nación.

la família no li va concedir molta importància perquè la malaltia és conegut i no s greu a Argentina , el seu país d'origen. "Li vaig dir al meu marit que s'anés amb Gessamí, la meva filla gran, però l'endemà Federica no es despertava" , va explicar Tamara a la premsa sud-americana. Va ser llavors quan preocupada per la situació i per la falta de millora en els símptomes que presentava la seva petita, va parlar amb el seu germà, resident a Sant Pere, Argentina, i li va explicar el que estava passant .

Així, aquest, sense dubtar-ho es va posar en contacte amb dos pediatres de la seva regió per consultar-los i demanar-los la seva opinió professional. I les mèdiques Liliana Roldán i Francisca Urrutia els van informar que, segons la seva opinió, sospitaven que el problema no es tractava d'amebiasis. Què va passar? Per aquest motiu, van demanar, a través d'una comunicació per WhatsApp, que realitzaran a Federica noves mostres de sang i els retornessin els valors i resultats llançats després de la prova.

De Així, van determinar que es tractava d' 'Síndrome urèmica hemofílic', una malaltia que desconeixien a l'hospital del lloc i que es presenta com la primera causa d'insuficiència renal aguda en menors de 5 anys i la segona per la qual requereixen un trasplantament renal. Causada per un bacteri productora d'una toxina que sol estar presents en certs aliments contaminats i fins i tot en l'aigua, els seus efectes poden ser molt greus si no són tractats adequadament.

Frederica, la bebè va ser traslladada a diversos hospitals del país fins que finalment van aconseguir estabilitzar-la per mitjà de diàlisi i transfusions. Després d'això, finalment van poder tornar a l'Argentina, on la petita va ser ingressada per ser sotmesa a un tractament intensiu al 'Hospital Italià'.