Quantcast

Saboya creu que certs aspectes de l'avaluació de Fitch Ratings són "una bona notícia"

El fet que l'agència d'avaluació internacional Fitch Ratings hagi mantingut la qualificació d'Andorra en BBB amb perspectiva estable ha estat valorat de manera positiva pel ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya que ha posat en relleu, especialment, que és «una bona notícia que estiguem en la nota encara d'alta qualitat creditícia i també l'estabilització d'aquesta nota».

Saboya ha posat en relleu que aquesta és la primera de les avaluacions que rep el país després que el FinCEN comuniqués que BPA deixava de ser una preocupació i, per tant, considera que es pot comprovar «l'impacte en reconèixer la feina feta aquest any» per les autoritats.

D'aquesta manera, ha assenyalat que «tothom té clar que els clients bons no tindran cap problema de ser traspassats al banc bo i recuperaran els seus estalvis».  Segons Saboya, «això demostra que del que es tractava no era de córrer més del compte sinó de fer passos qualitativament ben fets  que no generessin dubtes». Així, ha insistit en què òbviament els hagués agradat que hi hagués  hagut una solució definitiva en un termini de temps més curt però el més important, ha afegit, és que amb les actuacions es generi «credibilitat» i sobretot de cara a la «comunitat internacional».

Ha destacat que entén la «inquietud dels clients» i ha reiterat que l'Executiu ha tingut «sempre molt present que la prioritat» és que recuperin els seus estalvis i que els treballadors puguin tenir una feina en el nou banc.  Ha conclòs, com ja ho va fer el ministre portaveu dimecres, que és «preocupant» el volum de comptes sospitosos que s'han trobat amb l'auditoria i creu que queda clar que la preocupació de les autoritats dels Estats Units sembla, doncs, «justificada».