Quantcast

Bon ambient i gran paper dels esquiadors nacionals al 7è Trofeu Internacional d'Esquí Special Olympics

La federació esportiva Special Olympics Andorra ha organitzat aquest dissabte al matí a la pista l'Esparver de Grandvalira el setè Trofeu Internacional d'Esquí, en el qual hi han pres part 22 esquiadors, vuit dels quals d'Andorra, altres vuit de Catalunya i sis de Mónaco. La cursa ha consistit en un eslàlom gegant de dues mànegues. La competició s'ha desenvolupat en un gran ambient, tal com ha destacat el cap de delegació, Isaac Benchluch, que ha remarcat que «més enllà de la competició el més important és la germanor» que s'ha viscut durant tota la jornada.

Els esquiadors andorrans han fet un molt bon paper i, d'aquesta manera, cal destacar que Marc Vilarrubla ha quedat primer en la categoria A, mentre que al segon caixó del podi ha pujat altre esquiador nacional, Enric Adran. Sergi Cuberes ha quedat segon en la categoria B, per darrere de la catalana Roser Seguí; de la seva banda,  Giovanna Stefanni ha estat tercera en la categoria C, per darrere dels esquiadors catalans Roger Vilaseca i Albert Rudilla. I en la categoria F s'ha imposat Álvaro Rodríguez a qui ha acompanyat en el podi, en tercer lloc, Ruben Prior. L'altre esquiador nacional, Sergi Pérez, ha quedat quart. Benchluch ha remarcat el gran nivell i la progressió dels esquiadors nacionals que en competicions com aquestes recullen els fruits de «molts entrenaments» en una temporada que ha estat dura ja que han hagut d'entrenar, molts dies, amb condicions meteorològiques complicades. Jornades com la celebrada a l'Esparver, ha comentat el cap de delegació, «donen sentit» a aquest esforç, especialment, també, pel gran ambient viscut amb les resta de delegacions, amb les quals els atletes andorrans han pogut conviure i compartir experiències. A més, el temps ha acompanyat i «l'organització ha estat excel·lent», segons Benchluch.

La prova comptava amb el patrocini de la Fundació Crèdit Andorrà, la col·laboració del Comú de Canillo i de Grandvalira Social, a més del suport d’ENSISA, Soldeu Esquí Club, AINA, l’hotel Nòrdic, el Comú d’Encamp i voluntaris.