Quantcast

El líder del PSOE gallec, investigat per sis delictes en l'operació Pop

El secretari general del PSdeG, José Ramón Gómez Besteiro , ha de declarar en l'anomenada operació Pop com a presumpte autor dels delictes de suborn, prevaricació, tràfic d'influències , frau a les Administracions Públiques, frau de subvencions i un altre continuat de malversació de cabals públics.

La declaració tindrà lloc el proper dia 11 de maig, a les 10.30 hores, ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia de Galícia.

Les actuacions d'aquesta causa es van iniciar l'11 de juny de 2013 i s'investiguen presumptes irregularitats relacionades amb la gestió del programa 'KM0' que van denunciar unes treballadores, que igualment van interposar denúncia per assetjament contra el cap del servei de Protocol.

s'investiguen també presumptes adjudicacions il·lícites per afavorir a determinats grups empresarials, entre ells Monbus, així com la concessió suposadament fraudulenta de subvencions.

Un altre dels punts objecte d'investigació judicial és el pagament per part de la Diputació, amb inclusió en els denominats "despeses socials", de quantitats de quantiós import, tant d'ajudes mèdiques com de viatges i menjars.