Quantcast

El COI prohibeix la utilització de Periscope a Rio 2016

Periscope no podrà utilitzar-se durant els Jocs Olímpics de Rio 2016 . El COI ha anunciat aquest divendres les normes d'ús de les xarxes socials en què assegura que els esportistes i la resta de personal acreditat no podran fer ús en les instal·lacions. "Estava prohibida dins de les seus olímpiques amb aplicacions de streaming com Periscope o Meerkat", assenyala des de l'organisme internacional.

Els 'olímpics' podran gravar vídeos dins de les seus olímpiques, però "només per a ús personal" , de manera que "no han de pujar o compartir-se en cap pàgina web, bloc , medi social o lloc d'intercanvi de fotos i vídeos ", avisa el COI.

Periscope s'ha convertit en una eina molt utilitzada pels esportistes en els últims mesos. Jorge Lorenzo o Gerard Piqué han posat de moda el seu ús en els últims mesos, cosa que ha provocat moltes crítiques a les xarxes socials.

El COI ha aclarit que els esportistes "no han d'assumir el rol de periodistes" . Les seves entrades a les xarxes han de tenir el format de diari, en primera persona, i no revelaran informació confidencial d'altres persones. Si un periodista els remet una pregunta usant les xarxes, poden contestar-".

Aquesta situació també afecta els periodistes corresponents als mitjans de comunicació que cobriran les olimpíades d'aquest estiu al Brasil. Adéu a Periscope .. . de moment. Hi haurà rèplica?