Quantcast

Els 33 millors maratons del món en la guia GetYourGuide

No hi ha excuses que valguin. Encara hi ha temps suficient per entrenar i córrer una marató al 2016. A més, per no perdre cap d'aquests esdeveniments esportius en el futur, la plataforma turística GetYourGuide ha elaborat un calendari interactiu que recopila els 33 millors maratons. També es presenten les diferents classificacions per a les categories: 'Més populars', 'Més ràpids', 'Proporció femenina', 'Més cars' i 'Més extrems' de manera que aconseguim entendre més a fons sobre aquesta disciplina que està cobrant popularitat cada any.

I el guanyador és …

En el rànquing de les maratons favorits, la 'Gran Poma' s'emporta el premi amb prop de 49.500 corredors que busquen creuar la línia de meta. París, la ciutat de la moda i de l'amor, va veure a més de 40.000 corredors acabar la carrera l'any passat. Londres i Chicago, tercer i quart, van donar la benvinguda a 37.600 i 37.200 corredors respectivament. La capital alemanya queda en últim lloc en aquest rànquing amb 36.900 corredors que van creuar la meta.

Una representació d'un Speedy Gonzales gelós …

Si el ratolí més ràpid de Mèxic sabés que el rècord de l'any passat va ser de dues hores i quatre minuts (Berlín), que tregui brillantor a les seves sabatilles per començar amb l'entrenament. El guanyador de la Marató de Londres per la seva banda va necessitar uns segons més, exactament 42 segons per acabar els 42km195. El primer a arribar als Camps Elisis ho va fer en 2 hores 05 minuts 49 segons. Els guanyadors a Tòquio i Amsterdam per la seva banda, van completar la cursa en qüestió de 2h 06 min i 2 h 06 min 19 s. respectivament.

No només per a homes!

La marató no és només per a homes. Missoula posa de manifest que més de la meitat dels participants van ser dones l'any passat. Les dones no tenen por la calor d'Austràlia o d'Honolulu, on la participació femenina va ser de 47.4% i 47.36%. Aquest rànquing el va encapçalar Estats Units l'any 2015 i s'espera que la taxa de participació femenina segueixi creixent.

El que s'obté pels seus diners

Un entrenament setmanal, dieta estricta i renunciar al seu temps lliure no són l'únic preu a pagar per córrer una marató. De fet, el compte bancari sol ser un punt a tenir en compte a l'hora d'inscriure en una d'aquestes carreres de prestigi. Per exemple, per a la Marató de Gel Antàrtic amb una temperatura mitjana de -20ºC i una llum brillant, li suposarà un cost de 13.800 & euro ;. Això és un cost mínim de 64 & euro; per minut per a aquell que sigui capaç d'aconseguir el rècord de 2015, 3h 35min 25s. Això sí, s'inclou transport i allotjament. La Marató Camí de l'Inca fins al Machu Picchu tindrà un cost de 2.200 & euro; i ocupa el segon lloc en el rànquing. El tercer lloc, amb 1.800 & euro; de cost d'entrada, és per a la Marató Big Five de Sud-àfrica.